+31 6 364 04 830 info@gortershoek.nl

Qigong  Training op Gortershoek

De Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong is uitermate effectief voor het versterken van zowel lichaam als geest. De eenvoudige en sierlijke oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en krachtig.

De fysieke bewegingen zijn eenvoudig te leren. Ze zijn mild rekkend en licht strekkend over het hele lichaam. Zo worden spieren en pezen ontspannen en verlengd. Alle ondersteunende weefsels, de huid, de bloedvaten, de meridianen en de organen worden ritmisch bewogen en gemasseerd. De bloedstroom en de lymfestroom worden ondersteund en geharmoniseerd, evenals de Qi-stroom in de meridianen.

Afvalstoffen kunnen makkelijker worden afgevoerd via bloedbaan en lymfestromen. De effectieve Zhineng Qigong oefeningen vergroten de concentratie, verlagen stress, stimuleren de hersenen en versterken het immuunsysteem.

Video

Enkele Reacties van Deelnemers

Zhineng Qigong 

“Qigong betekent ontspanning, tijd voor jezelf, energie echt voelen = Mooi!”

“Het is een ontspannende inspanning bewegende meditatie die je doet beseffen dat alles eenheid is”

“Ik vind het leuk en het werkt ontspannend. Ik doe het om meer balans te krijgen tussen lichaam en geest.

Ik ben altijd heel druk in mijn hoofd en ik hoop dat dit door deze lessen beter wordt.”

“Qigong leert mij energie te vergaren uit de natuur om me heen. En ik breng ‘mijn hart thuis.”

“Het houdt me lekker soepel en het geeft me ruimte zowel lichamelijk als geestelijk.”

“Iedere keer ervaar ik meer en meer.

Ik vind het zeer de moeite waard, raad wel aan om even door te zetten. Kevin’s begeleiding is erg prettig.”

Geschiedenis

Zhieng Qigong onderscheidt zich van andere Qigong-vormen omdat het gebaseerd is op de theorie van Dr. Pang Ming. In 1991, in China, richtte Pang Ming een medicijnloos ziekenhuis op waar deze vorm van Qigong de enige therapie was. Bij meer dan 95% van de patiënten was de therapie effectief! In 1998 ontving Pang Ming als eerste een certificaat van waardering van het department van sport en gezondheid van de Chinese overheid. Van de elf onderzochte Qigong-vormen is zijn vorm van Qigong als beste helende vorm erkend. 

Verloop van een Trainingssessie

Een Zhieng Qigong training begint met een warming-up van het lichaam. Je warmt hiermee de meridianen, ruggengraat en organen op. Daarna worden een of meer van de basisoefeningen gedaan, ieder met zijn specifieke kenmerken: Lift Chi Up and Pour Chi Down, Sway La Chi, 3-Centres Merge, Wall Squat, 6-Directions La Qi.

Iedereen kan aan Zhineng Qigong doen, je hoeft er niet bijzonder lenig ofzo voor te zijn. Een sessie duurt anderhalf uur. De oefeningen zijn simpel. Ze hebben groot effect op de toename van je vitaliteit en het verbeteren van je gezondheid. Je leert bewust je aandacht sturen, waardoor je ontspannen in het leven komt te staan.

Qigong  Trainer: Kevin Sliva

Kevin Sliva is in 1966 geboren in Tucson, Arizona. Rond zijn 20ste kwam hij naar Europa, waar hij gewoond en gewerkt heeft in Zwitserland, Duitsland en sinds 1998 in Nederland. In 2007 zei hij met zijn partner de Randstad en zijn baan in de marketing vaarwel om een nieuw pad in zijn leven in te slaan. Sindsdien runt hij Gortershoek.

In Nederland kwam Kevin in aanraking met Shiatsu en de Chinese Geneeskunde. Het was meteen raak en hij heeft het geïntegreerd in zijn leven. Kevin heeft de opleiding tot Zen Shiatsu therapeut bij Joyce Vlaarkamp in Amsterdam met succes afgerond. Sinds 2008 is hij gediplomeerd Zen Shiatsu therapeut en heeft hij zijn eigen praktijk in Haule. In 2022 heeft hij de driejarige acupunctuur opleiding bij de Traditional Chinese Medicine Academie met succes afgerond en heeft acupunctuur in zijn praktijk geintegreed.Sinds 2010 beoefent Kevin in geeft trainingen.

Met al zijn kennis en (levens)ervaring staat Kevin voor u klaar. U voelt zich direct op uw gemak door zijn warme persoonlijkheid.

Data – Kosten – Locatie

Weekelijkse Zhineng Qigong Training

Op dit moment geen wekelijkse trainingen.

Kosten: € 

Locatie: In De Yurt op Gortershoek, Zwettweg 14, 8432 PB Haule

 

Contact Qigong  Training

Wilt u meeedoen met Qigong Training? U kunt bellen: 06 364 04 830 of dit formulier verzenden:

6 + 14 =

Gortershoek, Zwetteweg 14, 8432 PB Haule, Tel: 06 364 04 830, info@gortershoek.nl

 

Translate »